Jubileum 2014


Feest!

HSV Oosterschelde viert haar 60 jarig jubileum!
      1954-2014

 
 Zaterdag 30 augustus hebben de feestelijke activiteiten rondom het 60 jarig jubileum plaatsgevonden. Naast de viswedstrijd was er een feestelijke barbecueavond in de wijnboerderij "De kleine schorre".
Dit feest is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de medewerkers van De kleine schorre tevens sponsor. Naast de Kleine Schorre zijn veel andere bedrijven bereidt gevonden een bijdrage te doen om dit feest tot een succes te maken.
HSV Oosterschelde wil dan ook alle sponsoren bedanken.
 
 
Zierikzee, 15 september 2014.
   
Geachte sponsors,

mede dank zij uw bijdrage aan ons jubileumfeest en jubileumwedstrijd hebben wij als leden van de hengelsportvereniging Oosterschelde op 30 augustus jl. een onvergetelijke dag gehad.

 Wij willen u daarvoor hartelijk danken. Op onze website www.hsvoosterschelde.nl vindt u onder het tabblad "jubileum" het verslag van de wedstrijd en het feest, alsmede de lijst met sponsoren.  

Namens het bestuur van de HSV Oosterschelde,    

P. Willemse, (bestuurslid).

 
 













 

Verslag jubileum forellenwedstrijd ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de HSV Oosterschelde.

Na weken van voorbereiding en investering in een extra foreluitzetting van 300 kg, waren de verwachtingen hoog gespannen. 

Met de onderwerpen gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel brak de dag van de wedstrijd aan.

Op 30 augustus 2014 om 09.00 werd er verzameld voor restaurant de Vierbannen en in plaats van een gezellige ontmoeting werden de deelnemers verrast door een heftige regenbui.Niettemin ging iedereen vol goede moed naar de plaats die door de loting was verkregen.
 
 
Om 10.00 uur werd de wedstrijd gestart en er zou tot 14.00 gevist worden. Rudi Vercruijsse was controleur aan de Baalpapenweg en Peter Willemse aan de Stelweg.
Zouden ze het vangtempo kunnen bijhouden na al die uitgezette forel. Ja, helaas was het heel goed bij te houden want er werden over de hele linie slechts 9 forellen gevangen door 9 vissers.
 
 
Gelukkig stopte de regen om 12 uur en kon er toch wat meer onderling contact ontstaan wat natuurlijk de bedoeling is van zo`n dag.
 
 
De junioren deden het naar verhouding goed, Remco Dijkstra en Milan Verwest vingen een mooie forel. Remco kreeg zelfs 3 beten achter elkaar maar kon de andere niet verzilveren.
 
 
Na het eindsignaal om 14.00 werd er weer verzameld bij de vierbannen voor de prijsuitreiking. Aangezien er diverse vissers met hetzelfde gewicht waren moest er herhaaldelijk geloot worden.
 
 
De wedstrijd is bij de junioren gewonnen door Remco Dijkstra en bij de senioren door Kees van Welt. Alle vissers kregen een leuke prijs die voor een belangrijk deel beschikbaar waren gesteld door de winkels, cafés en restaurants uit de omgeving.
 
Een overzicht van de sponsors is eveneens opgenomen op de site. Wij danken de sponsors van harte en zijn hun zeer erkentelijk.
En veel dank aan Adri Verwest die met zijn gave deze sponsors heeft overgehaald om mee te doen.
 
 
Door de schenking van 33 orchideeën door de firma Bolle Dierm, Tuin en Hengelsport, leek de prijsuitreiking en later de verloting een bloemenzee en benadrukte het feestelijke karakter van het 60 jarig bestaan. 
 
 
De bekers voor de 1e senior en de 1e junior zouden in de avond tijdens de BBQ door de wethouder worden uitgereikt. Een verslag van die avond zal binnekort op de site worden geplaatst.
 

Meer foto's van de wedstrijd kun je vinden in het Fotoalbum.


 


Uitslag

Aanwezig 30 vissers waarvan 4 junioren.

Aantal Gewicht
1 Remco Dijkstra junior 1 380 gr
2 Kees van Welt senior 1 380 gr
3 Diana Koolen senior 1 340 gr
4 Milan Verwest junior 1 320 gr
5 Jasper Meerdink senior 1 320 gr
6 Eddy Smit senior 1 320 gr
7 Johan Verwest senior 1 320 gr
8 Nico Plantsoen senior 1 300 gr
9 Herman Bolle senior 1 240 gr

NB: Bij gelijk gewicht heeft het lot bepaald.

De overige deelnemers hadden geen vis en hebben via loting allemaap een prijs ontvangen.
Dit waren de volgende personen in onderstaande volgorde van loting:

1 Rini Ravia
2 Jan Bijdevaate
3 Ricky de Graaf junior
4 Dries v.d. Bijl
5 Bryan Berrevoets junior
6 Wessel de Wilde
7 Cor den Ouden
8 Leen Heijboer
9 Adri Verwest
10 Hans van Schelven
11 Piet Roskam
12 Chris de Graaf
13 Thijs Berrevoets
14 Krina de Graaf
15 Jan van Zundert
16 Paul Koolen
17 Sjaak den Braber
18 Kees Hensen
19 Geerd Dijkstra
20 Wim Meerdink
21 Jan de Vos














 

Verslag van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de HSV Oosterschelde.

Op 30 augustus 2014 j.l. was het dan zo ver, de viering van het 60-jarig jubileum van de HSV Oosterschelde.

In de ochtend de jubileum forellenwedstrijd waarvan u hierboven ook een verslag van kunt lezen en vanaf 18.00 uur de feestavond met BBQ op de wijnhoeve de Kleine Schorre te Dreischor.

Na ontvangst van de ruim 80 leden met partners die zich voor deze avond hadden opgegeven werd de avond begonnen met een speech van de voorzitter Rudi Vercruysse. Hij heette de gasten en met name de wethouder Leefbaarheid van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jacqueline van Burg, welkom.

In zijn speech schetste hij de ontwikkeling van de vereniging over de jaren  en besprak de kwaliteit van onze viswateren. Tevens stipte hij de gevolgen van de besluitvorming van Sportvisserij Nederland en overheden aan. Hierna werden de ereprijzen van de jubileumwedstrijd uitgereikt door de wethouder Jacqueline van Burg nadat zij had aangegeven dat zij zou onderzoeken waar ze de belangen van onze vereniging zou kunnen ondersteunen.

De bekers voor de 1e junior en de 1e senior werden uitgereikt aan resp. Remco Dijkstra en Kees van Welt. Zie de foto's op deze website. De rest van de avond verliep erg gezellig en naast de fantastische bbq, verzorgd door wijnhoeve de Kleine Schorre met heerlijk vlees, mooie salades en ijs met verse vruchten werd een indrukwekkende verloting gehouden.

Tijdens de verloting werden erg veel en hele mooie prijzen uitgegeven die waren geschonken door de sponsors die vermeld staan op deze site. Hierbij nogmaals dank aan Adri Verwest die weken is bezig geweest met het verzamelen van deze prijzen.

Het was weer eens een ouderwetse, gezellige avond in een hele mooie omgeving waar leden aan de hand van de foto's die door Herman Bin werden geprojecteerd mooie oude herinneringen hebben opgehaald. Kortom een fantastische ervaring.

Neem ook een kijkje in het Fotoalbum.

 


 

 


  
 
 
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

17-03-2014 Foto's gezocht

We zijn op zoek naar oude foto's van verenigingsactiviteiten om op de feestavond tentoon te stellen. 
Deze bijven uiteraard uw eigendom. Foto's kunt u mailen naar pwillemse@zeelandnet.nl
Ook foto's uit de oude doos of fotoalbum kunnen worden gebruikt. Deze worden digitaal gemaakt waarna u het origineel weer terug krijgt.

 

 
 
 
Een foto van de eilandenwedstrijd van 1980 Er werd gevist bij de plompe toren.

(bron: krantenbankzeeland.nl)



 Een krantenbericht uit 1979