Brak 2011

Wedstrijd 7 01-07-2011 Grote kreek Ouwerkerk

7 Deelnemers 4 met vis 5vissen (paling) totaal 745 gram.
Voordat de wedstrijd begon was duidelijk dat Herman Bolle de beste papieren had kampioen te worden gevold door Jacco Coomans en Eddy Smit. Omdat het gras gemaaid was konden we vissen langs de Weg van de buitenlandse pers. De laatste wedstrijd is speciaal en duurt 4 uur. Weer op het diepere deel achter de ballenlijn. Ook hier was het zeker in het begin niet spectaculair. Chris de Graaf lukte het in het licht een vis te vangen. Net voor de duisternis lukt het Rudi Vercuysse er ook een te vangen. Nadat een ieder een maatje aangeboden werd met of zonder uitjes werden de messen nogmaals geslepen. Dit had als resultaat dat zowel Eddy Smit als Bram Vroegop heel dicht tegen de kant alsnog vis wisten te vangen. Winnaar is wederom Chis de Graaf 1 vis 270 gram. Jammer voor hem dat hij te weinig wedstrijden heeft voor het kampioenschap. 2e wordt Eddy Smit 2 vissen 210 gram. 3e wordt Bram Vroegop 1 vis 165 gram. Herman Bolle lukte het niet iets te vangen. Adrie Verwest die geen haring lust won de poedelprijs een blik knakworsten. Eddy Smit is clubkampioen brak 2011.
Chris de Graaf heeft de zwaarste vis een forel van 1140 gram
 
Wedstrijd 6 24-06-2011 Grote kreek Ouwerkerk

7 deelnemers 2 met vis 2 vissen (paling) totaal 755 gram.
De verwachting was dat er op dieper water mogelijk meer vis te vangen zou zijn. Bij de Stelweg na de sloot werd het parcours uitgezet. Op het ondiepe stuk werden geen aanbeten gezien. Achter wel maar alleen Chris de Graaf lukte het om er daar een te vangen. Jacco Coomans die achter de eik een plaats had nam geen genoegen met een wedstrijd zonder een aanbeet. Het lukte hem om de hele eik aangehaakt te hebben. In de veronderstelling dat dit onopgemerkt voorbij zou gaan is hij niet geslaagd. Met hulp van een reservehengel lukte het Rudi Vercruysse de dobber met tuig te redden uit de boom. Vervolgens lukte het Jacco ook nog een vis te vangen. Waarom de vis niet zo bijtgraag is werd pijnlijk duidelijk toen op minder dan een meter uit de kant een forel van zeker 50 cm op het gemakje garnaaltjes aan het vangen was. In de hoop deze te vangen werd door Rudi Vercruysse een poging ondernomen hem met garnaaltjes op de haak te vangen. Zijn dobber heeft bewogen toen die forel ertegenaan zwom. Eddy Smit die ernaast zat heeft nog een poging ondernomen hem op een andere manier te vangen. Helaas zonder resultaat voor Eddy. Uitslag 1e Chris de Graaf 1 vis 600 gram 2e Jacco Coomans 1 vis 155 gram.
 
Wedstrijd 5 17 -06-2011 Grote kreek Ouwerkerk.

6 deelnemers 3 met vis 3 vissen (paling) totaal 305 gram
Doordat een stevige wind die vanuit het zuiden kwam die later door draaide naar het oosten werd gevist langs de Weg van de buitenlandse pers, voor de caissons op het ondiepere deel. Dit ook omdat het gras nog niet gemaaid was. Door de harde wind was het moeilijk vissen. Diverse deelnemers hebben wel een aanbeet gezien. Maar weinig hebben er een gevangen. Winnaar wordt Jacco Coomans met 1 vis 145 gram. Bram Vroegop is 2e met 1 vis 95 gram. Op de 3e plaats komt Chris de Graaf met 1 vis 65 gram.
 
Wedstrijd 4 27 -05-2011 Grote Kreek Ouwerkerk

9 deelnemers 6 met vis 12 vissen (1 forel 11 paling) totaal 2565 gram
Na een onderbreking van 2 weken waarin andere competitie wedstrijden werden gevist wordt de competitie in de kreek vervolgd. De westenwind zorgt dat we aan de stelweg in de luwte zitten. Gekozen is om vanaf de steiger na de bocht het parcours uit te zetten. Dit omdat in de week vooraf voor de bocht op forel gevist is waarbij gevoerd werd. Ook hier blijkt de vis actiever te worden tegen duisternis. De grotere vissen worden over het algemeen in de lichtperiode gevangen. Eddy Smit lukt het om na een uur de eerste te vangen. Kort daarop wordt door Chris de Graaf een forel van 1140 gram gevangen, terwijl Herman Bolle een forel los ziet komen. Op het ondiepe deel wordt de vis pas gevangen bij duisternis. Het lukt zowel bij Eddy Smit, Jacco Coomans en Rudi Vercruysse om elk drie vissen te vangen. Op het diepere deel is het met donker worden niet beter geworden. Jacqueline Stoutjesdijk, die samen met man Leo meedoet slaagt er ook in een vis te vangen. Op het eind blijkt Chris winnaar te zijn met 1 forel 1140 gram. Eddy Smit is 2e met 3 vissen 580 gram. Jacco Coomans wordt 3e met 3 vissen 335 gram.
 
Wedstrijd 3 06-05-2011 Schouwse vaart

7 deelnemers 5 met vis 9 vissen (paling) totaal 1290 gram.
Omdat de resultaten vorige week niet optimaal waren is besloten nog een keer in de vaart te vissen. Constand van Schelven die moeite heeft met de klim op en over de dijk werd door Herman Bolle met auto naar zijn plaats gebracht. Wederom was het achter beter dan vooraan. Heel de week mooi weer. Tot half de wedstrijd geen aanbeten. Herman Bolle verspeelt zijn eerste vis in het riet. Net voor het donker wordt, vangt Rudi Vercruysse zijn eerste vis. Eddy Smit volgt. Achterin vangt Leen Heijboer 2 vissen achter elkaar. Ook Jacco Coomans vangt zijn eerste vis deze competitie. Herman Bolle doet rustig aan zijn visje vangen. Twee minuten voor tijd vangt hij zijn 3e en grootste vis hiermee wint hij de wedstrijd 3 vissen 655 gram. Leen Heijboer wordt 2e met 2 vissen 395 gram. Eddy Smit is 3e met 2 vissen 115 gram
 
Wedstrijd 2 29-04-2011 Kaaskenswater

7 deelnemers 4 met vis. 6 vissen (paling) totaal 750 gram.
Heel de week mooi weer.laatste dag draait de wind naar het oosten, neemt in kracht toe, en het regent. Niet prettig om te vissen. In de licht periode weinig tot geen aanbeten. Zij die zeepieren hadden hebben vis gevangen. Herman Bolle wint de wedstrijd met 2 vissen 315 gram. Bram Vroegop is iets gelukkiger dan vorige week met het binnen halen van de vis. Het lukt Bram goed als de vis niet te groot is. Hij wordt 2e met 2 vissen 185 gram. Leen Heijboer wordt 3e met 1 vis 165 gram. Jacco Cooman die vorige week nog enthousiast toeschouwer was en besloot ook mee te doen heeft de hele wedstrijd op een aanbeet zitten wachten zonder resultaat.
 
Wedstrijd 1 22-04-2011 Schouwse vaart

9 deelnemers 7 met vis. 20 vissen (paling) totaal 3150 gram.
Hele periode droog en warm weer wind vanuit het oosten die later op de avond wegvalt.In de lichtperiode zijn de gevangen vissen het grootst. Meerdere aanbeten worden gemist. Bram Vroegop verspeelt een grote paling. Nadat de duisternis intreed wordt de vis actiever. Het komt dan op snelheid aan om meerdere vissen te vangen. Achterin het veld worden de meeste vissen gevangen. Rudi Vercruysse wint met 6 vissen 885 gram. Herman Bolle slaagt erin om in de lichtperiode een grote paling te vangen en eindigt op de 2e plaats met 3 vissen 785 gram. Adrie Verwest die tot het laatste half uur meer vissen had dan Rudi Vercruysse wordt 3e met 5 vissen 680 gram. Al met al een goede wedstrijd met veel vis. Jan Vliegenthart gaat zoals gebruikelijk voor de poedelprijs
 
 
Prachtige forelvangsten.

Chris de Graaf vangt op een van de brakavond wedstrijden een mooi regenboogforel van 1140 gram en werd daarmee meteen de winnaar van de avond.
 
 
 
 
Herman Bolle vangt prachtige forellen.
Onze Herman die iedereen van de club kent en veel voor deze club in de weer is, heeft afgelopen maand april prachtige forellen gevangen in de kreek van Ouwerkerk.
Forellen die meer dan 1 kg per stuk wogen, hij kon deze dieren vangen op een speciale manier die Herman voor zich zelf houd en dat doet hij goed.
Hij ving deze wel met grote maden waar deze prachtige vissen van hielden.