Nieuwtjes/Activiteiten


Seizoen 2023 - woensdag 26 april 2023

Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
  Visseizoen 2023.
 
13-04-2023
De temperaturen stijgen, de zon doet al behoorlijk mee en de watertemperatuur stijgt. Dat betekent dat ook de vis weer gaat azen. 
Afgelopen najaar zijn er in de grachten van Brouwershaven en Zierikzee enkele honderden kilo's vis uitgezet. Karper, Zeelt, Winde en Voorn. De visstekken zijn gemaaid en in het slingerbos aan de gracht busstation zijn weer verse houtsnippers op de visstekken verdeeld.
In de brakke wateren Kreken van Ouwerkerk en Kaaskenswater is weer forel uitgezet.

Ongetwijfeld zal er zowel brak als zoet, vis verloren zijn gegaan aan de aalscholvers. Dit is niet te voorkomen maar er zal zeker vis de winter zijn doorgekomen.

Op diverse plekken wordt de vis nog bijgevoerd om aan te sterken na de winter. Dit zal worden afgebouwd als de natuur zelf in voedsel voorziet door planten en insecten.
 
De competitie zout is inmiddels al begonnen. Competitie Brak start 21 april, voor de zoetwedstrijdjes is 22 april de startdatum.
Interesse in wedstrijden? Het volledige programma kun je vinden onder de menuknop "Wedstrijden".
 
De uitgezette vis is kostbaar. Behandel de vis met respect. Vis bij voorkeur met weerhaakloze haak, dril de grotere vis rustig uit, gebruik een onthaakmat en zet de vis rustig terug.
Vissen met de methode hair, waarbij het aas op de hair wordt gezet in plaats van op de haak, zorgt er vrijwel altijd voor dat de vis voorin de bek wordt gehaakt en dus zeker met een weerhaakloze haak, gemakkelijk kan worden onthaakt en onbeschadigd terug gezet.
 
Een mooi visseizoen gewenst


Terug naar de vorige pagina >