Brak 2017

Afbeelding invoegen
 
1e brakwedstrijd 2017
 
Vrijdag 14 april was de eerste brakwedstrijd van het nieuwe seizoen. Er werd gevist in de vaart. Opkomst was 15 man waarvan 1 vrouw en 3 junioren. Bij een fris windje begon de wedstrijd om 20 uur.
In het eerste uur werd er niets gevangen maar daarna werd de vis langzaam actief. Cees Rossen ving als eerste zijn paling en nog geen 5 minuten later ving zijn kleinzoon Jamy 2 palingen. Rudi Vercruijsse ving een hele mooie paling en verspeelde er ook nog 1 in het riet. Dhr plandsoen ving net als Herman Bolle en Henk Willemse een mooie paling. Cees Rossen ving zijn 2e er nog bij. Junior Remco Dijkstra ving op het laatste moment ook zijn eerste paling. Mevr Theuns ving deze avond de kleinste paling. Junior Bryan Berrevoets had deze avond geen geluk.
In totaal zijn er deze avond 10 palingen gevangen met een totaal gewicht van 2256gr. Speciaal voor deze avond was er voor iedereen een doosje eieren. Na een stukje kaas en worst en wat te drinken, gingen we over naar de prijsuitreiking. Daarna ging iedereen naar huis.
 
 
De uitslag van deze avond:
 
1
Rudi Vercruijsse 2 paling
485 gr
2 Dhr Plandsoen 1 paling 353 gr
3 Jamy Rossen (Jr) 2 paling 352 gr
4 Herman Bolle 1 paling 313 gr
Cees Rossen 2 paling  284 gr 
Henk Willemse 1 paling  254 gr 
Remco Dijkstra (Jr) 1 paling  150 gr 
Mevr. Theuns  1 paling  65 gr 
 
7 Vissers hadden niks gevangen en krijgen 13 punten.
Dit zijn:
Leen Heijboer, Chris de Graaf, Ron Theuns, Adri Verwest, Thijs Berrevoets, Bryan Berrevoets (junior) en Geert Dijkstra.
Volgende viswedstrijd is op 21 april om 20:30 uur in de vaart. Tot dan. 
 
2e brakwedstrijd 2017
 
Vrijdag 21 april was het een mooie avond voor de 2e viswedstrijd in de vaart. Deze avond hadden we weer 15 deelnemers die er allemaal weer zin in hadden. De vangst viel een beetje tegen. Dit keer 6 personen die wat gevangen hebben. In totaal zijn er 9 palingen gevangen met een gezamenlijk gewicht van 1934 gram.
Omstreeks 22:15, toen het een beetje donker werd, kreeg men een enkele beet. Jamy Rossen ving 2 palingen binnen 20 minuten. Henk Willemse was ook goed op dreef en ving er ook 2. Mevrouw Theuns wist ook een mooie paling te vangen. Ook de paling van Leen Heijboer en Chris de Graaf mochten er zijn. De strijd ging deze avond tussen Jamy Rossen en Henk Willemse, maar bij het eindsignaal ving Jamy zijn 3e paling waardoor hij eerste werd. 
 
Uitslag van deze avond zag er als volgt uit:
1
Jamy Rossen 3 paling
652 gr
2 Henk Willemse 2 paling 405 gr
3 Mevr Theuns 1 paling 379 gr
4 Bryan Berrevoets 1 paling 371 gr
Leen Heijboer 1 paling   65 gr 
Chris de Graaf 1 paling    62 gr 
 
De poedelprijs, een roombotercake, was deze keer voor Ron Theuns.
Volgende deelnemers kregen 11 punten:
Adrie Verwest, Kees Rossen, Jan de Vos, Ton Jonker, Ron Theuns, Herman Bolle, Rudi Vercruijsse, Nico Plandsoen en Thijs Berrevoets.
Na een hapje en een drankje ging iedereen weer naar huis.
Volgende viswedstrijd op 12 mei. Tot dan! 
 
Afbeelding invoegen 
 
 
3e Brakwedstrijd 2017 
 
Vrijdag 12 mei was de 3e wedstrijd van het seizoen. Dit keer werd er gevist in Kaaskenswater. Het was mooi weer, bewolkt en bijna windstil. Aantal deelnemers was dit keer 16 vissers, hiervan hebben er 4 vis gevangen. In totaal 5 palingen met een totaal gewicht van 1581 gram.
 
Deze avond zou de avond van de junioren worden. Jamy Rossen wist 2 mooie palingen te vangen, waarvan de grootste zichzelf vastbeet terwijl Jamy een rondje langs het parcours liep. Opa Kees ripe zijn naam zo hard mogelijk dat hij terug moest komen. Bij terugkomst bleek hij vast te zitten maar door zijn hengel onder spanning te houden kwam hij alsnog los. Hierna kon hij hem aan de kant krijgen. Janet Theuns verspeelde een grote paling. Haar man Ron deed het beter. Hij ving een mooie paling. Rudi Vercruijsse ving een mooie paling en miste een mooie beet. Onze tweede junior Bryan Berrevoets ving een mooie paling en verspeelde er ook 1. Hierdoor kwam het klassement van deze avond er als volgt uit te zien:
 
1
Jamy Rossen 2 paling
850 gr
2 Rudi Vercruijsse 1 paling 250 gr
3 Ron Theuns 1 paling 244 gr
4 Bryan Berrevoets 1 paling 237 gr
 
De poedelprijs deze avond, een heerlijke candykoek, was voor Ton Jonker.
De volgende 12 deelnemers krijgen 9 punten: Kees Rossen, Leen Heijboer, Chris de Graaf, Jan de Vos, Adrie Verwest,
Janet Theuns, Ton Jonker, Nico Plandsoen, Henk Willemse, Herman Bolle, Geert Dijkstra en Thijs Berrevoets.
Na een hapje en een drankje gingen weer allemaal naar huis.
Volgende viswedstrijd is op 26 mei om half negen.
Tot dan
 
 
4e brakwedstrijd 2017
 
Vrijdag 26 mei was alweer de vierde viswedstrijd van het seizoen. Het was mooi zonnig weer en bijna windstil. De verwachting van de vangst was dan ook hoog. Er werd dit keer gevist in Kaaskenswater. Opkomst was 18 deelnemers waarvan 5 vissers met vis. In totaal waren er 6 palingen met een totaal gewicht van 3327 gram.
De eerste van de avond was voor Rinie Ravia. Deze wist na een kwartier de grootste paling van de hele avond te vangen. Hij werd even later gevolgd door een mooie paling van Ron Theuns. Thijs Berrevoets liet deze avond aan zijn kleinzoon zien hoe het moet en ving wel 2 mooie palingen. Ook Kees Rossen ving een mooie paling tussen door. De grote geluksvogel van de avond was Ton Jonker. Hij wilde 2 of 3 minuten voor afloop ophalen en kreeg nog een mooie beet. Dit resulteerde in een mooie paling voor hem.
 
Zo komen we deze avond tot de volgende uitslag:
 
1
Thijs Berrevoets 2 paling
989 gr
2 Rinie Ravia 1 paling 664 gr
3 Cees Rossen 1 paling 635 gr
4 Ton Jonker 1 paling 522 gr
Ron Theuns 1 paling   517 gr 
 
De poedelprijs van deze avond, een zak engelse drop, was voor Janet Theuns.
De volgende deelnemers krijgen 10 punten:Janet Theuns, Jamy Rossen junior, Henk Willemse, Herman Bolle, Geert Dijkstra, Adrie Verwest, Jan de Vos, Leen Heyboer, Joke Ravia, Chris de Graaf, Nico Plandsoen, Brian Berrevoets junior en Rudi Vercruijsse.Iedereen weer bedankt voor jullie komst en tot ziens bij de volgende viswedstrijd over 2 weken. Deze is in de Kreek van Ouwerkerk. 
Afbeelding invoegen
 
 
5e wedstrijd Brak 2017 
Vrijdag 9 juni was de vijfde viswedstrijd van het seizoen. Deze avond werd er gevist aan de Stelweg in de Kreek van Ouwerkerk. Opkomst was deze keer 19 deelnemers. Van deze 19 deelnemers hadden er 10 vis gevangen. De vangst was 13 forellen met een totaal van 4815 gram en 7 palingen met een totaal van 1803 gram.

Voor we begonnen met de wedstrijd had Joke Ravia voor iedereen een roomsoes. Nadat we deze ophadden konden we beginnen. Binnen een uur werden er al forellen gevangen. De kampioen forel vangen deze avond was Herman Bolle. Hij ving er maar liefst 4 en was daardoor meteen winnaar van de avond. Ook Adrie Verwest wist eindelijk eens een visje te vangen. Liefs 3 forellen wat hem de tweede plek opleverde. Junior Jamy Rossen
wist 2 forellen en een paling te vangen. Tevens heeft hij er ook nog een forel verspeeld.
 
De grootste vis voor deze avond was voor Ron Theuns. Hij ving 1 forel en 1 paling van 688 gram. Ook zijn vrouw Janet Theuns wist
2 palingen te vangen. Verder vingen Rudi Vercruijsse, Nico Plandsoen en Leen Heijboer een forel. Palingen waren
er nog voor Joke Ravia, Henk Willemse en Rudi Vercruijsse.


Zo komen we aan de volgende uitslag:
 
1
Herman Bolle 4 forel 1507 gr
2 Adrie Verwest 3 forel 1127 gr
3 Jamy Rossen (Jr) 2 forel 1 paling 1054 gr
4 Ron Theuns 1 forel 1 paling 1010 gr
Nico Plandsoen 1 forel 466 gr 
Rudi Vercruijsse 1 forel 1 paling  424 gr 
Janet Theuns 2 paling  402 gr 
Leen Heijboer 1 forel 259 gr 
Henk Willemse  1 paling   241 gr 
10  Joke Ravia  1 paling   94 gr 
 
Poedelprijs van deze avond was een gerookte makreel en is dit keer gewonnen door Ton Jonker.
De volgende 9 vissers krijgen allemaal 15 punten.
Kees Rossen, Rinie Ravia, Ton Jonkers, Chris de Graaf, Tommy Pintes, Bart van Strien, Geert Dijkstra, Brian Berrevoets junior en Jan de Vos.


6e Brakwedstrijd 2017

Vrijdag 23 juni was de zesde viswedstrijd van het seizoen. Het was de eerste nachtwedstrijd, die gehouden werd in Kaaskenswater. Er stond veel wind na een hele week mooi weer. Toch was de opkomst van deze avond 19 deelnemers. Hiervan wisten er maar 5 personen vis te vangen. Namelijk 7 palingen met een totaal gewicht van 1819 gram.
Het bleek de avond van de familie Theuns te worden, die beide 2 palingen wisten te vangen. Rudi Vercruijsse was er ook weer bij en wist 1 paling te vangen. Joke Ravia (die ons weer verraste met een 2 kleurige cup cake, daarvoor ons dank) haalde ook een paling aan de kant. Kees Rossen ving de kleinste van de avond. Zijn kleinzoon Jamy verspeelde 2 minuten voor het eind nog een grote paling door lijnbreuk.
 
De uitslag van deze avond komt er vervolgens als volg uit te zien: 
 
1
Janet Theuns 2 palingen 690 gr
2 Ron Theuns 2 palingen 517 gr
3 Rudi Vercruijsse 1 paling 216 gr
4 Joke Ravia 1 paling 202 gr
Kees Rossen 1 paling 194 gr 
 
Poedelprijs deze avond was een cervelaatworst en die werd gewonnen door Rinie Ravia.
De volgende vissers krijgen 10 punten:Rinie Ravia, Jamy Rossen junior, Arjan Rossen, Leen Heijboer, Adrie Verwest, Geert Dijkstra, Brian Berrevoets junior, Thijs Berrevoets, Nico Plandsoen, Ton Jonker, Jan de Vos, Chris de Graaf, Herman Bolle en Henk Willemse.
Volgende viswedstrijd is op vrijdag 30 juni om 20:30 in de kreek van Ouwerkerk. 
 
Afbeelding invoegen
 
 
7e brakwedstrijd 2017 
 
Vrijdag 30 juni was alweer de zevende viswedstrijd van het seizoen. Gevist werd er aan de Steltjesweg in de Kreek van Ouwerkerk. Het was een windstille avond. Aantal deelnemers van deze avond was 19 waarvan 4 man vis heeft gevangen. In totaal werden er 5 palingen met een gewicht van 2324 gram en 1 forel van 399 gram. Er was deze avond een nieuwe deelnemer genaamd Stefan Eckhardt. Nadat we onze plakje cake (van joke) op hadden, gooiden we onze hengels om precies 20:30 uur in. Nog geen minuut later, toen Kees Rossen een bakkie chocomelk wilde doen, zei zijn kleinzoon Jamy, Opa je dobber is weg. Snel de hengel gepakt en een zacht tikje en de vis zat eraan. Het was een paling, die tevens de grootste van de avond bleek te zijn. Hij woog 812 gram. Onze nieuwkomer Stefan Eckhardt ving een poosje later ook zijn eerste paling. Rudi Vercruijsse wist ook nog 2 palingen te vangen. Kees Rossen verspeelde vervolgens zijn tweede paling, doordat zijn kleinzoon verkeert schepte met het schepnet. De enige forel van deze avond werd gevangen door Adrie Verwest. Tot slot werd de laatste paling nog gevangen door Kees Rossen. Dit leverde hem de eerste plek op. De poedelprijs was deze avond een pakje stroopwafels en is gewonnen door Ton Jonker.  
 
De eind uitslag van deze avond komt er als volgt uit te zien: 
 
1
Kees Rossen 2 palingen 1132 gr
2 Rudi Vercruijsse 2 palingen 888 gr
3 Adrie Verwest 1 forel 399 gr
4 Stefan Eckhardt 1 paling 304
gr
 
De volgende deelnemers krijgen 9 punten:Rinie Ravia, Joke Ravia, Henk Willemse, Herman Bolle, Nico Plandsoen, Ton Jonker, Chris de Graaf, Geert Dijkstra, Thijs Berrevoets, Brian Berrevoets junior, Jamy Rossen junior, Leen Heijboer, Jan de Vos, Ron Theuns en Janet Theuns.Iedereen weer bedankt voor de opkomst. De volgende viswedstrijd is op vrijdag 7 juli om 20:30 uur in de Kreek van Ouwerkerk. 
 
 
Afbeelding invoegen 
 
8e Brakwedsrijd 2017
 
Vrijdag 7 juli was de achtste viswedstrijd van het seizoen. Dit keer werd er gevist in de kreek van Ouwerkerk, aan de weg van de Buitenlandse Pers. Het was een windstille en zonnige avond. Goed weer voor een goede vangst, maar dit viel zwaar tegen. Er was deze avond ook een nieuwkomer Jan Vliegenhart wat een opkomst opleverde van 19 deelnemers, 4 vissers hiervan wisten vis te vangen. De vangst was 5 palingen met een totaal gewicht van 1855 gram. Na het nuttigen van een stukje appeltaart van Joke, gooide 19 vissers om 20:30 uur hun hengels in. De eerste paling van deze avond was voor Leen Heijboer en dit wist meteen iedereen op het parcours. Het leverde hem een tweede plek op. Een poosje later ving ook Chris de Graaf een paling. In het laatste uur werden er nog drie palingen gevangen. Herman Bolle presteerde het zelfs om 2 palingen te vangen, waardoor hij nummer 1 werd van de avond. Hij wist zelfs een paling te vangen van 900 gram, wat meteen de grootste paling tot nu toe is. Ron Theuns was de laatste gelukkige, die een kwartier voor tijd, nog een paling wist te vangen. Pechvogel van deze avond was onze nieuwkomer Jan Vliegenthart. Hij verspeelde vlak voor tijd nog een mooie forel. De poedelprijs was dit keer een boterkoek en is gewonnen door Rudi Vercruijsse. 
 
De uitslag van deze avond komt er als volg uit te zien:
 
1
Herman Bolle 2 palingen 1015 gr
2 Leen Heijboer 1 paling 506 gr
3 Chris de Graaf 1 paling 224 gr
4 Ron Theuns 1 paling 110
gr
 
De volgende vissers krijgen 9 punten:
Jamy Rossen junior, Kees Rossen, Joke Ravia, Rinie Ravia, Thijs Berrevoets, Bryan Berrevoets junior, Geert Dijkstra, Rudi Vercruijsse, Adrie Verwest, Janet Theuns, Jan de Vos, Henk Willemse, Jan Vliegenthart, Nico Plandsoen en Ton Jonker.
Iedereen weer bedankt voor jullie opkomst.
De volgende wedstrijd is op 14 juli om 20:30 uur. Gevist wordt er weer in de kreek van Ouwerkerk. 
 
 
9e brakwedstrijd 2017 
Vrijdag 14 juli was de een na laatste viswedstrijd van het seizoen. Er werd weer gevist aan de Stelweg in Ouwerkerk. Het was een mooie avond om te vissen en we hadden 21 deelnemers. Er was ook een nieuwkomer. Dit keer was dat Jan Bouwman junior. De vangst van deze avond was 8 palingen, totaal 3283 gram en 1 bot (geschat 300 gram). Na ons gebruikelijke traktatie van Joke Ravia (heerlijke roomsoesjes met chocolade), konden we om 20:30 uur beginnen met de wedstrijd. Ron Theuns had de primeur van de avond. Hij was de eerste die een bot wist te vangen tijdens de wedstrijd. Later ving hij er nog een paling bij, wat hem de eerste plaats opleverde. 
 
Leen Heijboer, die de laatste wedstrijden flink aan de weg aan het timmeren is, ving ook 2 palingen. Helaas is hij er volgende week niet bij. Hij moet geopereerd worden aan zijn knie. Sterkte Leen. Henk Willemse wist net als Leen ook 2 palingen te vangen. Opa Kees Rossen en zijn kleinzoon Jamy Rossen junior vingen allebei 1 paling. De laatste paling van deze avond werd gevangen door Brian Berrevoets junior. Arjan Rossen, die later aan de wedstrijd begon, verspeelde er nog een. De poedelprijs, pakje stroopwafels, van deze avond ging naar Janet Theuns. Nadat Joke een pakketje met cake mix, taart mix en nog een paar mixen plus een doos met eieren in ontvangst mocht nemen gingen we over naar de prijs uitreiking.
 
Deze zag er als volgt uit: 
 
1
Ron Theuns 1 paling 1 bot 851 gr
2 Leen Heijboer 2 paling 781 gr
3 Kees Rossen 1 paling 668 gr
4 Henk Willemse 2 paling 505
gr
5 Jamy Rossen jr  1 paling   482 gr 
Bryan Berrevoets jr 1 paling   296 gr 
 
De overige deelnemers krijgen 11 punten:Thijs Berrevoets, Jan de Vos, Jan Bouwman junior, Joke Ravia, Rinie Ravia, Arjan Rossen, Herman Bolle, Geert Dijkstra, Remco Dijkstra junior, Rudie Vercruijsse, Chris de Graaf, Ton Jonker, Nico Plandsoen, Adrie Verwest en Janet Theuns.
 
De volgende en laatste viswedstrijd van dit seizoen is vrijdag avond 21 juli. Dit is een nacht wedstrijd die gevist wordt in de Kreek van Ouwerkerk. Begin is om 21:00 uur tot 1:00 uur. Tot dan. 
Afbeelding invoegen
 
 
10e brakwedstrijd 2017. Ron Theuns Kampioen
 
Vrijdag 22 juli was de laatste viswedstrijd van het seizoen. Dit was tevens een nacht wedstrijd. Gevist werd erbij de caissons in de kreek van Ouwerkerk. Wat een mooie en spannende vis avond had moeten worden, draaide uit in een debacle. Er stond een harde wind en hierdoor was het lastig vissen.
Afwezige van de avond was Leen Heijboer. Hij is geholpen aan zijn knie. Beterschap Leen. Toch wisten 4 van de 20 deelnemers een vis te vangen. De vangst was 5 palingen met een totaal gewicht van 2701 gram.
Voordat we begonnen met de wedstrijd kregen we eerst weer een lekkernij van Joke. Dit keer had ze appelflappen gemaakt. Tijdens de wedstrijd werd er nog een keer met zoute haringen langs gegaan (Deze kregen we gesponsord door Ko Hoogerheide. Bedankt hiervoor.) en een saucijzenbroodje. Er werd vervolgens toch nog vis gevangen. Het was de oud kampioen Henk Willemse, die 2 palingen wist te vangen. 
De grootste van de twee, was tevens de grootste paling van het seizoen. Deze woog 1002 gram. Ook Janet Theuns en Ton Jonker wisten een paling te vangen. Geert Dijkstra ving op zijn verjaardag zijn eerste paling van het seizoen. Dit keer was er geen poedelprijs. Er was voor alle 20 deelnemers een prijsje zodat niemand met lege handen naar huis ging.
 
De uitslag van deze avond zag er als volgt uit:
1
Henk Willemse 2 paling 1927 gr
2 Janet Theuns 1 paling 404 gr
3 Ton Jonker 1 paling 308 gr
4 Geerd Dijkstra 1 paling 62
gr
 
De volgende deelnemers krijgen 9 punten: 
Rinie Ravia, Joke Ravia, Kees Rossen, Arjan Rossen, Jamy Rossen junior, Ron Theuns, Jan de Vos, Chris de Graaf, Adrie Verwest, Nico Plandsoen, Herman Bolle, Thijs Berrevoets, Brian Berrevoets junior, Jan Vliegenhart, Rudi Vercruijsse en Remco Dijkstra junior.
 
Eindstand en kampioen seizoen 2017 is geworden Ron Theuns. Op de tweede plaats is geƫindigd Jamy Rossen junior en op de derde plaats Rudi Vercruijsse. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en na een hapje en een drankje is iedereen naar huis gegaan.
Afbeelding invoegen