Overige wedstrijdverslagen 2015


Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
13 juni 2015
 
Vismaten en visliefhebbers!
 
Vandaag zaterdag de 13e was het weer zover de 19e Steiloore Trofee alweer. Maanden van te voren is er weer veel werk verzet om deze wedstrijd in goede banen te geleiden. Waar je geen vat op hebt zijn de deelnemers immers je kunt ze niet dwingen. Reclame overal via flyers, social media etc noem het maar op.
 
Al vroeg waren we als team HSV Oosterschelde aanwezig in Knipcafe de Barbier waar het allemaal ging gebeuren. De eigenaresse deed al vrolijk open en de koffie stond al heel gauw klaar. Voor ons was het zaak om een mooi hoekje te creeeren n ik geloof wel dat het gelukt was.
Alle prijzen waren mooi uitgestald en zo werd het een gezellig geheel.
 
De vissers waren er al weer vroeg en om 11 uur konden we zelf ook vertrekken naar het water toe. Ca 50 deelenemers hadden zich via loting zich verdeeld over de 2 stekken "het Stelletje "en "Kaas en Brood”. Ikzelf stond aan stek "het Stelletje " en over de dijk geklommen fronste mijn wenkbrauwen van de wind. Voor de geep zou dit het niet worden. Wind pal op de kant, water zo bruin als soep en veel vuil in het water. Gelukkig was het droog en hielden we het droog.
 
Om 12 uur het beginsignaal en al gauw kwamen de eerste meldingen binnen. Bij "Kaas em Brood " van geep, paling en bot.
Aan "het Stelletje " was het Sjaak Verburg die palingen en bot ving. Enfin de wedstrijd vorderde en de vangsten waren niet echt sterk.
Na het eindsignaal waren er een aantal mensen met vis.
Aan "het Stelletje "waren ook een aantal baarsjes gevangen.
 
Om 16.00 uur was het feest weer voorbij en verzamelde iedereen zich weer in knipcafe de Barbier en werd het nog best gezellig. Na de bekende tombola en verdeling van de prijzen was het nog gezellig natafelen of borrelen en ging iedereen weer tevreden naar huis.
 
Volgend jaar maken we weer ons hart voor de volgende editie van de Steiloore trofee en we hopen iedereen weer in grote getalen te zien.
 
Onderstaand vind men de uitslag van de Steiloore trofee!
 
Namens HSV Oosterschelde Zierikzee en met name het Steiloore team Rudi, Johan, Wim, Marcel, Niek, Dennis en ondergetekende willen we de sponsoren en iedere visser vedanken die meegewerkt heeft aan deze wedstrijd!
Met vriendelijke groet,Herbert vd Vlugt

 

 1 Sjaak Verburg
204 cm Vak A
 2 Jan Hennekam
201 cm Vak B
 3 Patrick van Sas
134 cm Vak B
 4 Ad Deurloo
094 cm  Vak A
 5 Rudi Vercruijsse
116 cm Vak B
 6 Sjaak de Bel  47 cm Vak A
 7 Nico van Dongen
 61 cm Vak B
 8 Dennis Zwiers
 44 cm Vak A
 9 Wibo Boone   57 cm  Vak B 
 10 Djayden Hilleman   30 cm Vak A 
 11 Jan Stam   57 cm Vak B 

 

1e dame: Maarloes Dekker 26 cm

1e Jeugd Djayden Hilleman 30 cm 

 

Beste Schouwen Duiveland, Patrick van Sas 134 cm

1e team Spro 392 cm

2e team Shimano 261 cm

 

Meer foto's kun je vinden in Fotoalbum

 
Afbeelding invoegen  
Schouwse editie Nationale Hengeldag 2015Zierikzee
 
Zaterdagmorgen was de Zoete gracht het decor voor de Schouwse editie van de Nationale hengeldag. De 15 jeugdige deelnemers hadden goed weer maar de vis werkte niet mee.
Al vele jaren wordt op de laatste zaterdag van Mei de start van het visseizoen gemarkeerd door de Nationale Hengeldag. Door het gehele land worden hengelsport gerelateerde evenementen georganiseerd. 
Op Schouwen-Duiveland werkten 3 van de 4 eilandelijke verenigingen mee aan het evenement. Deze keer was gekozen voor een wat afwijkende formule. In plaats van verzamelen, inschrijven en prijsuitreiking aan de waterkant was deze keer de sfeervolle ambiance van de hengelsportafdeling van Bolle Dier en Tuin te Zierikzee het decor.
Na de inschrijving en het trekken van de startnummers verplaatsten deelnemers en organisatie zich naar de waterkant. Ook deze keer was het parcours uitgezet aan de Zoete Gracht van Zierikzee aan de zijde van de Wandeling.
De 15 nummers stonden tussen de grote treurwilg en het Caubruggetje. Een enkele deelnemer had in de voorafgaande week het parcours verkend en had aardig vis kunnen vangen. De deelnemers hadden de keuze tussen de vaste hengel en de werphengel. Sommigen hadden beide hengeltypes in gereedheid gebracht om ook tijdens de wedstrijd nog te kunnen wisselen.
De te verwachten vissoorten waren blankvoorn, ruisvoorn en baars, met brasem en karper als bonusvissen. De meeste vissers begonnen te voeren en te vissen pal achter het riet op het glooiende onderwatertalud tussen diep water en oeverzone.
Om half tien klonk het startsignaal en gelijk waren er al de eerste aanbeten. De vis was echter erg voorzichtig, vele aanbeten werden gemist of zetten zich niet door. In het eerste uur waren er nog maar 3 voorntjes gevangen en kwam er steeds minder activiteit van de vis. In het laatste uur van de wedstrijd werd er geen vis meer gevangen.
Om half twaalf werd de wedstrijd afgeblazen, het visbivak weer opgeruimd en kon de einduitslag snel opgemaakt worden.
Cecil Kloet (11 jaar) ving twee vissen goed voor 27 centimeter, daarmee blijf hij Pim Mulders (15 jaar) voor, deze ving 1 vis van 17 centimeter. Behalve eremetaal voor de winaars van beide categorieën was er ook nog een beker voor de grootste vis, ook die ging naar Cecil Kloet. Beide visvangers mochten als eerste hun keuze maken uit de prijzentafel, daarna waren er ook prijzen voor de overige deelnemers.
De deelnemers en de organisatie, bestaande uit HSV Dreischor, HSV Oosterschelde en HSV de Krabbe konden terugzien op een geslaagd evenement met goed weer maar helaas weinig.
 
Meer foto's kunt u vinden in het Fotoalbum

 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Combi spuiboezem

Op 4 juli 2015 weer de combiwedstrijd gevist met Reimerswaal.
 
De uitslag.
 


   Vak A    
 1 Herman Bolle 34.400 kg 
 2 Dave Bouman  30,600 kg 
 3 Herman Bin 15,550 kg 
 4 Denno Goedheer  11,950 kg 
 5 Marc Ryckebosch  10,150 kg 
 6 Eddy Stadz  9,350 kg 
 7 Armand van Lissum  9,350 kg 
 8 Jan Vos 7.600 kg 
 9 Bryan Berrevoets  6,350 kg 
10 Cor van den Ouden   3,090 kg 
11  Dries Verboom   2,000 kg 
12 Jan Zuiydwegt   1,750 kg 
13 Thijs Berrevoets   1,450 kg 
14  Tim Zuiydwegt   0,000 kg 


   Vak B    
 1 Danny Vlaminck 33,060 kg 
 2 Leo Stoutjesdijk 25,040 kg 
 3 Johan Verwest 20,500 kg 
 4 Piet Roskam 16,420 kg 
 5 Perry Haast 15,380 kg 
 6 Marc Ceulemans       10,320 kg 
 7 Milan Verwest  7,420 kg 
 8 Gerard van Thillo 5,180 kg 
 9 Jaap van de Akker 4,740 kg 
10 Adrie Verwest  1,860 kg 
11  Luc George 1,540 kg 
12 Benny Bevnis 0,000 kg 
          

 
Afbeelding invoegen  
Uitslag Combi Reimerswaal 2015
 
   Vak A    
 1 Eddy Stadz 11,480 kg 
 2 Marc Ceulemans 3,420 kg 
 3 Johan Verwest 2,940 kg 
 4 Nico Cox 2,660 kg 
 5 Milan Verwest (Junior)  2,020 kg 
 6 Adrie Verwest 1,620 kg 
 7 Denno Goedheer 1,060 kg 
 8 Cor vd Ouden 1,020 kg 
10 Jan Vos 0 kg 
 
   Vak A    
 1 Gerard van Thillo 11,160 kg 
 2 Paul Smolders 6,300 kg 
 3 Erik Hollestelle 4,520 kg 
 4 Armand van Lissum      1,120 kg 
 5 Rudi Vercruijsse 0 kg 
 6 Dries Verboom 0 kg 
 7 Herman Bin 0 kg 
 8 Marco Bouman 0 kg 
10 Dave Bouman 0 kg 
 
 
 

 
Bootwedstrijd 30 oktober 2015 

Afgelopen vrijdag 30 oktober vond de jaarlijkse bootwedstrijd van onze HSV plaats,en wel voor de 2ekeer ‘s avonds.
De 1e keer ‘s avonds vorig jaar, was heel goed bevallen, dit vanwege de goede vangsten. Ook nu weer waren de verwachtingen hoog.
In de wandelgangen ging al de ronde dat er op de Grevelingen een aardig visje werd gevangen.
 
Nadat ondergetekende de afgelopen weken zo,n beetje 24 deelnemers op de lijst had genoteerd, haakten er toch nog een aantal af om diverse redenen, dit is natuurlijk altijd jammer. Als o.a. ziektes maar ook die van je partner meespelen dan heb je iets anders aan je hoofd als vissen. Wij wensen hen dan ook alle beterschap toe. Het streven is om 26 deelnemers te halen, dit is nu lange na niet gelukt, en bleef de teller staan op 19 man. Ik had het al diverse keren goed onder de aandacht gebracht, dat de bootwedstrijd er weer aankomt, en her en der gelobbyd, om de boot vol te krijgen. Als de boot niet vol komt door de leden mogen de leden ook een vismaat, kennis of een vriendin meenemen als introducé, maakt niet uit als de boot maar volkomt. Leden van andere verenigingen op Schouwen-Duiveland zijn ook welkom. 
 
Toen ik tegen 17.30u. aan kwam rijden in de haven van Den Osse waren de meeste deelnemers al aan boord. Zo te horen was de stemming opperbest, en iedereen had er zin in. Hans had inmiddels al de nummers aan boord van de Theo al aan de reling gehangen. Rudi was van de meetlatten, want ja deze hadden we later hard nodig. Ondergetekende had zich met assistentie van Hans inmiddels beneden in de boot genesteld, zodat de deelnemers een kaart met hierop 3 plaatsnummers konden trekken. Dit onder het genot van, om alvast in de Sinterklaas sferen te komen een chocolade kikker/muisje. Er wordt dus aan boord 2 keer gewisseld zodat je op 3 verschillende plaatsen op de boot vist. Twee keer een sessie van 100 minuten, en de laatste sessie is tot dat de schipper zegt we stoppen ermee.
 
Nadat alle 19 deelnemers waren voorzien van een kaart, en met overleg van schipper Theo werd er gekozen voor het ruime sop. Met weinig wind en droog weer voer schipper Theo de Grevelingen op om naar een goede stek te varen voor Scharendijke. Eenmaal op de stek aangekomen, werd het anker uitgegooid en gingen we van start. En inderdaad zoals ik al in het bovenstaande had aangegeven was de vis goed vertegenwoordigd, en deze bestond dan ook enkel uit wijting en steenbolk. Dit waren, voor zover ik weet, de enigste vissoorten die werden gevangen. De vis was niet groot  en zat wat de maten betreft zo'n beetje tussen de 15 en 25 cm, met uitzondering van een paar maatse wijtingen. Al met al werd er leuk gevangen, en dus ving iedereen zijn vis.
 
Nadat de eerste sessie er op zat, werd er gewisseld, zodat we gelijk door konden gaan met de 2e sessie. Iedereen ging er weer gelijk tegen aan. De bolk en de wijting sprongen er weer goed bovenop, totdat er wat concurrentie kwam van een paar zeehonden, die dan met hun kop boven water kwamen kijken,van wat wij nu eigenlijk aan het doen waren, ja, net als hun, vis vangen. Deze geduchte jagers kunnen er ook wat van, en lusten dan ook wel wat. Voor ons is dit altijd wat minder als er zeehonden ineens aanwezig zijn, wat betekent dat de vangsten gelijk terug lopen. Aan de andere kant zijn dit mooie beesten, en is dit ook weer een goed teken dat deze zich goed handhaven in de Grevelingen. Ik zelf had deze beesten op de Grevelingen en dan in het donker met hun lichte kraalogen nog nooit gezien. Vooral, zoals sommigen nu konden zien, een jagende zeehond is een geweldig zicht. Niet iedereen heeft wat met deze beesten, maar van de andere kant is de natuur toch mooi.
 
Tijdens het vissen moest men weleens zoeken op welke diepte de vis zat. Deze zat niet altijd op de bodem maar op verschillende dieptes. Na deze tweede periode werd eerst de inwendige mens versterkt d.m.v. een natje en een droogje, een soepje, broodje hamburger of iets dergelijks gaat er dan wel in. Er werd in deze tussentijd volop van gedachten gewisseld over de vangsten, maar zeker ook over de aantallen. Nadat de inwendige mens was versterkt zocht iedereen zijn plaats op voor de laatste sessie. Uit deze laatste sessie zou dus bekend gaan worden, wie zich de bootviskampioen van 2015 mocht gaan noemen.Ondanks de zeehonden bleef de vis in deze laatste sessie het goed doen. Het werd nog een nek aan nek race tussen de drie koplopers t.w. Johan, Rudi en de kampioen van vorig jaar Chris, deze waren vanaf begin al, gelijk goed van start gegaan.Zoals het eruit zag, zou een van deze drie de kampioen gaan worden.
 
Nadat de schipper (Theo) aanstalte gaf, om zo zachtjes aan terug te gaan hobbelen, werd rond de klok van 01.00 u. het einde van de wedstrijd gegeven. Het anker werd gelicht, de hengels werden binnen gedraaid, sommigen nog met vis, en de spullen werden opgeruimd. De vis werd gemeten en genoteerd op het dek, en na dit zou er nog heel wat gerekend moeten worden. Op een gegeven moment was iedereen beneden om nog een versnapering te nuttigen en van gedachten te wisselen over de vangsten. Alle kaarten werden ingeleverd, zodat er geteld kon worden. Dit was best nog een hele optelsom.
 
Van de drie koplopers werd Johan de nummer 1, gevolgd door Rudi en Chris. Johan mocht zich de kampioen bootvissen van 2015 gaan noemen.
Deze werd winnaar met 93 vissen met een totale lengte van 1837 cm. Ten opzichte van vorig jaar was de vangst in verhouding ruim eens zoveel geworden. Geweldig. Inmiddels was de boot de Theo van Theo in de haven van den Osse aangekomen. Eenmaal aangemeerd, ging iedereen van boord voor de prijsuitreiking. Er was voor iedereen prijs. Dit werd gedaan onder het genot van een drankje, stukje kaas en worst. Al met al, eengeslaagde maar ook een geweldige avond onder elkaar. Eens gezind zijn , mekaar helpen zo nodig en zeker naar de ouderen toe, zodat ook zij zolang mogelijk kunnen meevissen. Zo hoort het ook te gaan. Ik zou zeggen, we gaan dit in 2016 weer evenaren, wederom op een vrijdagavond.
 
Organisatie bootwedstrijd. (Wim Meerdink 06-53933169)
 
Uitslag:

 Naam  Aantal  Lengte in cm
Johan Verwest    93  1837 
Rudi Vercruijsse   85 1764 
Chris Verhoek   72 1562 
Rene den Haan   70 1382 
Jan Willem Holleman   60 1234 
Eddy Smit   57 1129 
Gerald Verhoek   57 1121 
Hans van Schelven   54 1043 
Adrie Verwest   52 1007 
10  Wim Meerdink   52 1003 
11  Marinus Vreeke   41 847 
12  Cees van Welt   43 835 
13  Kees Rossen   42 805 
14  Jeroen Vliegenthart   38 730 
15  Harry Dijkshoorn  35 708 
16  Jan Vliegendhart  45 682 
17  Jan de Vos  33 618 
18  Milan Verwest   30 577 
19  Bram Vroegop   20 368